ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΘΕΟΓΕΝΝΗΤΟΡΟΣ ΑΥΛΩΝΑ – ΩΡΩΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ 19/05/2024

Προορισμός μας η γυναικεία Ιερά Κοινοβιακή Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα Αττικής που εορτάζει την «Κυριακή των Μυροφόρων» και είναι αφιερωμένη στην Πρώτη των Μυροφόρων, την Παναγία μας. Την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα (30 Απριλίου 2023) τιμώνται οι Μυροφόρες, οι ευσεβείς εκείνες γυναίκες, οι οποίες παρακολούθησαν τη διδασκαλία και τη δημόσια δράση του Ιησού Χριστού με χαρακτηριστική αφοσίωση, επιμελήθηκαν και άλειψαν με αρώματα το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του και αξιώθηκαν να πληροφορηθούν πρώτες από τον άγγελο την Ανάστασή Του. Γι’ αυτό προς τιμήν τους η ημέρα αυτή ονομάζεται Κυριακή των Μυροφόρων.

Κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής μετά τη θεία Λειτουργία, ακολουθεί λιτανεία όπου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και με την παρουσία τμημάτων του στρατού ξηράς που αποδίδουν τιμές, άνδρες και γυναίκες ντυμένοι με την παραδοσιακή στολή των Ποντίων κρατούν και συνοδεύουν την εικόνα της Παναγίας, ενώ ένα ελικόπτερο σε χαμηλό ύψος ραίνει την θαυματουργή εικόνα και τον κόσμο με άνθη. Λέγεται πως ο πιλότος του ελικοπτέρου πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτή την πράξη ως εκπλήρωση του τάματος προς την Παναγία Θεογεννήτορα για την σωτηρία της κόρης του. Μετά την λιτανεία και αφού θα μοιρασθεί το Αντίδωρο ακολουθεί δωρεάν φαγητό με κρασί και γλυκό προς όλους τους προσκυνητές.

Επόμενος σταθμός μας η Σκάλα Ωρωπού όπου θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα, σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής. Έπειτα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο στην παραλία του Ωρωπού και καφέ . Επιστροφή στην Αθήνα νωρίς το απόγευμα.

Τιμή συμμετοχής: 14 € /άτομο

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail: info@fourseasonsgreece.gr