ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ (27/10):

Αναχώρηση 07:30π.μ. από την πόλη μας και  με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Παναγιάς Αγνούντος, ένα σημαντικό μοναστήρι με φρουριακό χαρακτήρα, μεγάλη ιστορία και πολλούς πνευματικούς θησαυρούς, ιδρυθείσα τον 11ο μ.Χ. αι.

Από εκεί συνεχίζουμε για την μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη της Ερμιόνης, με την πλούσια φυσική ομορφιά για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος για την γιορτή ροδιού. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε για την προώθηση και προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με τη συνεργασία των παραγωγών των επαγγελματιών της περιοχής για την ανάδειξη του «Ροδιού της Ερμιόνης» με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπου είναι η γλυκιά του γεύση και οι μαλακοί και αφράτοι σπόροι, διαφημίζοντας παράλληλα και τη μικρή πόλη της Ερμιόνης. Το 2020 αναγνωρίστηκε η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) για το ρόδι της Ερμιόνης καθώς είναι ένα μοναδικό προϊόν ιδιαίτερης ποικιλίας που παράγεται αποκλειστικά στη γη της Ερμιονίδας. Εν συνεχεία θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση καθ’ οδόν στάση θα φτάσουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο (τιμή για φοιτητές/ανέργους 20€)

ΑΡΑΧΟΒΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ (27/10):

 Αναχώρηση 07.30′ από την πόλη μας και με  στάση καθ’ οδόν, φτάνουμε στους ΔΕΛΦΟΥΣ για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο(Έξοδα ατομικά). Εν συνεχεία για ΓΑΛΑΞΙΔΙ στο όμορφο ρουμελιώτικο λιμάνι, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στην πόλη μας με στάση το απόγευμα στην γραφική ΑΡΑΧΟΒΑ.

Τιμή: 22€/άτομο

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΕΜΕΑΣ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΡΑΧΟΥ-ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (27/10):

Αναχώρηση 08.00π.μ. από την πόλη μας και  με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση συνεχίζουμε για την Νεμέα. Επίσκεψη στην περίφημη βυζαντινή Μονή Παναγιάς Βράχου με τα 100 σκαλοπάτια και τις τοιχογραφίες του 14ου αιώνα. Στη συνέχεια επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο που βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία με θέα στους πλούσιους αμπελώνες της περιοχής. Κατόπιν για το χωριό Καστανιά, ένα ήσυχο και γραφικό χωριό, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, χτισμένο στα 1100 μέτρα υψόμετρο, πήρε το όνομά του από τις καστανιές που κάποτε φύτρωναν στην περιοχή. Σήμερα, οι καστανιές έχουν αντικατασταθεί από πεύκα και έλατα, που δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο. Χρόνος για γεύμα και κατόπιν με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο (τιμή για φοιτητές/ανέργους 20€)

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΡΤΑΚΗ – ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ (27/10):

Αναχώρηση 08:00 από την Αθήνα, ημίωρη στάση στην ΑΡΤΑΚΗ και συνεχίζουμε για τον όμορφο οικισμό της ΑΝΩ ΣΤΕΝΗΣ. Παραμονή, περίπατοι, γεύμα προαιρετικά. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ, στάση για τον απογευματινό καφέ και πορεία επιστροφής για Αθήνα, άφιξη νωρίς το βράδυ.

Τιμή: 20€/άτομο

ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΥΚΗΝΕΣ – ΠΑΛΑΜΗΔΙ (27/10):

Αναχώρηση 07.30′ από την πόλη μας και με  στάση καθ’ οδόν, φτάνουμε στις ΜΥΚΗΝΕΣ για επίσκεψη στην αρχαία πόλη της Αργολίδας(έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για το φρούριο του Παλαμηδίου που διατηρείται σε άριστη κατάσταση και αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της Βενετσιάνικης Αρχιτεκτονικής. Βρίσκεται σε ύψος 216μ. πάνω από την πόλη του ΝΑΥΠΛΙΟΥ και έχει πανοραμική θέα τον Αργολικό κόλπο, επίσκεψη(έξοδα ατομικά). Το μεσημεράκι θα μεταβούμε στην πόλη, παραμονή, γεύμα. Κατόπιν με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο

ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ(ΣΠΙΤΙ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ) – ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ(27/10):

Αναχώρηση 07:30π.μ. από την πόλη μας και  με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση συνεχίζουμε για Λιμποβίσι ή Λιμποβίτσι, το οποίο δεσπόζει σε ένα βουνίσιο τοπίο γεμάτο νερά, με επιβλητική θέα στο Μαίναλο και κατόρθωσε να διατηρηθεί λόγω ιστορικής σημασίας παρότι εγκαταλείφθηκε. Εκεί θα έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε το ανακατασκευασμένο σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Εκεί μεγάλωσε και βρήκε έπειτα σημαντική στήριξη από τους Λιμποβισιώτες, ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές της Επανάστασης του 1821, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Παραμονή στην ιστορική περιοχή και εν συνεχεία για το Χρυσοβίτσι, χτισμένο σε υψόμετρο 1.073 μέτρων, σε μια πλαγιά του Μαινάλου κατάφυτη από έλατα, θα έχουμε παραμονή για το γεύμα μας. Κατόπιν με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο (τιμή για φοιτητές/ανέργους 20€)

ΒΥΤΙΝΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ (27/10):

Αναχωρούμε για την Εκδρομή Βυτίνα και Αρχαία Μαντινεία 08.00 από Ομόνοια. Κάνουμε μία ενδιάμεση στάση με χρόνο για καφέ στο Σπαθοβούνι. Ύστερα συνεχίζουμε για την εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Το μαγικό αυτό εκκλησάκι βρίσκεται χτισμένο απέναντι από τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μαντίνειας, μέσα στον κάμπο. Η αλήθεια είναι ότι όμοιό του δεν συναντάς πουθενά στην Ελλάδα, δεν μπορείς να το κατατάξεις σε κάποια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική διότι συνδυάζει στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας με το χριστιανικό πνεύμα. Εμπνευστής και δημιουργός της ήταν ο Κώστας Παπαθεοδώρου γνωστός και ως αρχιτέκτονας, ζωγράφος και αγιογράφος. Μετά την περιήγησή μας στην Μαντινεία αναχωρούμε για την γραφική Βυτίνα, ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Αρκαδίας. Στο κέντρο της κωμόπολης συναντάμε μία όμορφη πλατεία, την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα με το φημισμένο μαύρο μάρμαρο αλλά και το ξακουστό σε όλο δρόμο της αγάπης που θα έχετε χρόνο να φωτογραφηθείτε. Στην Βυτίνα θα παραμείνουμε 4 ώρες για να περιηγηθούμε στο όμορφο χωρίο της περιοχής και να γευματίσουμε απολαμβάνοντας τοπικές συνταγές. Τέλος θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα μας με μία ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή: 20€/άτομο

ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΟΥ(ΓΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ)-ΑΓΟΡΙΑΝΗ-ΑΡΑΧΩΒΑ (27/10):

Αναχώρηση 07:30π.μ. από την πόλη μας και  με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση συνεχίζουμε για την ιστορική (18ος αι.) Μονή Δαδίου ή το μοναστήρι της Παναγίας της Γαυριώτισσας, όπως αλλιώς αποκαλείται. Μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον, σε υψόμετρο 800 μέτρων, περιβαλλόμενο από πεύκα, κέδρα, βελανιδιές, γαύρους, υπήρξε ορμητήριο των Ρουμελιωτών επαναστατών του 1821, καθώς αποτέλεσε το κέντρο δράσης του Αθανασίου Διάκου και του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς την καταπράσινη Αγόριανη ή αλλιώς Επτάλοφος, ένα όμορφο χωριό πνιγμένο στα έλατα και τα πλατάνια όπου θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Εν συνεχεία μέσω Παρνασσού για την κοσμοπολίτισσα Αράχωβα σύντομη στάση και από εκεί θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση καθοδόν στάση, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο (τιμή για φοιτητές/ανέργους 20€)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ (28/10):

Αναχώρηση 07:30, ημίωρη στάση στην περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ και συνεχίζουμε για ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, επίσκεψη και ακολούθως για ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ. Λίγο αργότερα καταλήγουμε στην ιστορική κωμόπολη των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

Τιμή: 20€/άτομο

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ (28/10):

Αναχώρηση 07.30′ από την πόλη μας και με  στάση καθ’ οδόν, φτάνουμε στην  ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ το πιο καλοδιατηρημένο χωριό της ορεινής Αρκαδίας απλωμένο σε μια λοφοράχη σε ύψος 950μ. με θέα την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, στάση. Κατόπιν για το φημισμένο ορεινό θέρετρο της Πελοποννήσου την ΒΥΤΙΝΑ σε υψόμετρο 1050μ. που απλώνεται στους πρόποδες του Μαινάλου παραμονή, γεύμα. Περπατώντας στο χωριό θα ψωνίσουμε από τα μαγαζάκια παραδοσιακά προϊόντα και μην ξεχάσουμε να πάρουμε ντόπιο τυρί και χωριάτικο ψωμί. Κατόπιν με ενδιάμεση καθ’οδόν στάση θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ (28/10):

Αναχώρηση 07:30π.μ. από την πόλη μας και  με ενδιάμεση  στάση στην Χαλκίδα, συνεχίζουμε για το Προκόπι – όμορφο χωριό με πλατάνια και πεύκα – επίσκεψη στην εκκλησία του Αγ.Ιωάννη Ρώσσου όπου φυλάσσεται και το σκήνωμα του Αγίου.Συνεχίζουμε για την γραφική και παραθαλλάσια Λίμνη Ευβοίας χτισμένη αμφιθεατρικά στον απάνεμο Ευβοϊκό κόλπο με τα λευκά κεραμοσκεπή σπιτάκια της όπου θα έχουμε παραμονή για γεύμα. Στη συνέχεια, με μία μικρή στάση στην όμορφη Αρτάκη, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο (τιμή για φοιτητές/ανέργους 20€)

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΒΥΤΙΝΑ (28/10):

Αναχώρηση 07:30π.μ. από την πόλη μας και  με ενδιάμεση  στάση καθοδόν, θα φτάσουμε στο αρχοντοχώρι της Αρκαδίας, τη Στεμνίτσα. Μικρό αριστοκρατικό χωριό με φινέτσα και αρχοντιά, χτισμένη στα 1100 μ. υψόμετρο, μέσα σε ένα πυκνό, καταπράσινο δάσος: έλατα, πλατάνια, καρυδιές, κερασιές, καστανιές και ακακίες προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Παραμονή για βόλτα και καφέ στην όμορφη τοποθεσία και εν συνεχεία για την ορεινή Βυτίνα, οικισμός χτισμένος σε υψόμετρο 1.033 μέτρων, πάνω στο όρος Μαίναλο, ξεχωρίζει για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών και των δημόσιων κτηρίων, για τη μεγάλη κεντρική πλατεία. Παραμονή για γεύμα. Αργότερα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεση κάθ’οδόν στάση θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

Τιμή: 22€/άτομο (τιμή για φοιτητές/ανέργους 20€)

ΝΑΥΠΛΙΟ (28/10):

Αναχωρούμε για την Εκδρομή στο Ναύπλιο 08:30 το πρωί από Ομόνοια. Η Πρώτη μας στάση θα είναι στο Σπαθοβούνι για καφέ και πρωινό. Έπειτα συνεχίζουμε για το Μυθικό Ναύπλιο που ιστορικά αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος μας. Στο Ναύπλιο θα έχουμε ελεύθερο πρόγραμμα με πέντε στην διάθεση μας να περιηγηθούμε στα γραφικά στενά του και να γνωρίσουμε της κρυφές ομορφιές του και την ιστορία του. Περιηγηθείτε στην πλατεία Συντάγματος, απολαύστε την μαγική θέα στο Μπούρτζι και δοκιμάστε τα όρια σας αναβαίνοντας στο μυθικό Παλαμίδι, Επίσης συνδυάστε την όμορφη θέα της μαρίνας Ναυπλίου με ένα καφέ η το μεσημεριανό σας γεύμα με (έξοδα ατομικά). Τέλος μετά απο μία γεμάτη μέρα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμή: 19€/άτομο

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (ΜΕ ΟΔΟΝΤΩΤΟ)-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ-ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ (28/10):

Αναχώρηση 06:30πμ. από την πόλη μας με προορισμό μας τον σιδηροδρομικό σταθμό Διακοπτού. Εκεί θα επιβίβαστούμε στον οδοντωτό και θα αναχωρήσουμε για μια φανταστική διαδρομή που διασχίζοντας την χαράδρα του Βουραικού και περνώντας τη Ζαχλωρού θα μας φέρει στα Καλάβρυτα. Μετά την άφιξη μας θα επισκεφτούμε την ιστορική για την ελληνική επανάσταση Μονή της Αγ. Λαύρας και ύστερα θα κατηφορίσουμε στα Καλάβρυτα για γεύμα. Το απόγευμα επιστρέφοντας θα περάσουμε απο το Μοναστήρι του Μεγάλου Σπήλαιου το οποίο βρίσκεται «κολλημένο» πάνω σε βράχο, σε τοπίο με σπάνια ομορφιά και απο εκει και ύστερα απο ενδιάμεση καθοδόν στάση θα φτάσουμε το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή: 25€/άτομο (τιμή για φοιτητές/ανέργους 23€) & επιβάρυνση οδοντωτού + 10€

 

τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
Email:
info@fourseasonsgreece.gr