ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 98 € ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ & 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ & ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

1η ημέρα: 

Αναχώρηση 07:30πμ. από Πειραιά και 07:50πμ από Αθήνα, Αρτεμήσιο(ΕΟ) σύντομη στάση και από εκεί αφού προσπεράσουμε την πόλη της Μεσσήνης θα φτάσουμε στην παραλιακή Γιάλοβα. Εδώ ξεκινάει η μίνι κρουαζιέρα μας διάρκειας 3μιση περίπου ωρών στην “εξωτική” Νήσο Σφακτηρία, ένα καλά κρυμμένο μυστικό με μοναδική ομορφιά και σπουδαίο παρελθόν. Εδώ,στο μέρος όπου διαδραματίστηκαν μερικές από τις σημαντικότερες μάχες της παλαιότερης αλλά και νεότερης ιστορίας της χώρας μας θα ζήσετε το δικό σας θαλασσινό παραμύθι κάνοντας το μπάνιο σας στα καταγάλανα νερά που κρύβουν μοναδικές εικόνες από το περίφημο ναυάγιο αλλά και τον υπέροχο υποθαλάσσιο κόσμο με τους εντυπωσιακούς αστερίες και τα σπάνια ψάρια. Κατόπιν θα φτάσουμε στην όμορφη και αμφιθεατρικά χτισμένη Πύλο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για την βραδυνή μας βόλτα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα:

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε με κατεύθυνση το νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου. Πρώτος μας σταθμός η γραφική Μεθώνη στην οποία δεσπόζει το καλοδιατηρημένο οκταγωνικό Μπούρτζι, χτισμένο στην άκρη της ομώνυμης χερσονήσου. Κατόπιν για την Φοινικούντα, γνωστή για την υπέροχη αμμουδερή παραλία της όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας και θα γευματίσουμε. Το απόγευμα θα κινηθούμε προς την μεσσηνιακή πρωτεύουσα για να απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλία της Καλαμάτας και από εκεί θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας μια σύντομη καθ’οδόν στάση πριν φτάσουμε το βράδυ σε Αθήνα/Πειραιά.

Τιμή 

98 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
120 € μονόκλινο δωμάτιο
90 € κατ άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Galaxy 3* στην Πύλο
  • 1 πρωινό
  • η κρουαζιέρα στην Σφακτηρία
  • φόρος διαμονής (άρθρο 53 – v.4389/16) ο οποίος ανέρχεται σε 3 ευρώ ανά διανυκτέρευση
  • αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ:

Αφετηρία μας η προβλήτα της Γιάλοβας η το λιμάνι της Πύλου.
– Πρώτη στάση: το Χελωνάκι. Ένα υπέροχο νησάκι στη μέση του κόλπου που πήρε το όνομά του επειδή έχει σχήμα χελώνας. Εκεί χτίστηκε το Αγγλικό μνημείο προς τιμή των πεσόντων συμμάχων.
– Δεύτερη στάση: παραλία Σφακτηρίας, εκεί που αποβιβάστηκαν οι Αθηναίοι και οργάνωσαν τη νίκη τους απεναντι στους Σπαρτιάτες το 425 π.Χ. Συνήθως κάνουμε εδώ στάση για απολαυστικό μπάνιο στα τυρκουάζ νερά.
– Τρίτη στάση: Νήσος Σφακτηρία. Εκεί βρίσκεται το Ρώσικο μνημείο και η μοναδική ξύλινη Ρώσικου ρυθμού εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 1997 απο ναυτικούς προς τιμή των Ρώσων πεσόντων συμμάχων. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και η Ελληνική εκκλησία της Αναλήψεως, και ένα ψηλό, εύκολα προσβάσιμο σημείο απο το οποίο οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν πανοραμικά τοπία ασύγκριτης ομορφιάς μέσα στον Κόλπο του Ναυαρίνο.
– Περνάμε από Φανάρι ή Τρυπητό. Στη κορυφή του νησιού, γνωστό και ως Τσιχλί Μπαμπά, υπάρχει μια μαρμάρινη στήλη, φόρος τιμής στους Γάλλους πεσόντες συμμάχους από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου. 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά βρίσκεται το βαθύτερο σημείο σ’ολόκληρη τη Μεσόγειο, ονομάζεται Φρέαρ των Οινουσσών, με βάθος πάνω από 5000 μέτρα. Από το βόρειο τμήμα του φαναριού μέχρι το Ντιβάρι εκτείνεται η Νήσος Σφακτηρία που λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης για τον όρμο του Ναυαρίνου. Στη διαδρομή μπορείτε να δείτε το μνημείο των Ελλήνων από το ολοκαύτωμα της Σφακτηρίας το 1825 οπως και το μνημείο του Σάντα-Ρόζα, μεγάλου Ιταλού φιλέλληνα.
– Στο τρίωρο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται στάσεις για μπάνιο / υπέροχες βουτιές από το σκάφος μας
– Όποτε μας το επιτρέπει ο καιρός, επισκεπτόμαστε και μία εντυπωσιακή υφαιστειογενή σπηλιά πίσω απο την Σφακτηρία, στα ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr