ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

26 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΜΟΝΟ 130 € ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΔΕΛΦΟΙ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Αναχώρηση 07:30πμ. από Πειραιά και 07:50πμ από Αθήνα και ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην πόλη της Πάτρας, στην πόλη όπου η διασκέδαση, η ιστορία και ο πολιτισμός δημιουργούν έναν υπέροχο προορισμό για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα! Πρώτη μας επίσκεψη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι ο εντυπωσιακός ναός του Αγ. Ανδρέα, η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια, χτισμένος νότια της Πάτρας στο μέρος όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας (66 μ.Χ.). Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας είναι βυζαντινού ρυθμού, η θεμελίωση του οποίου έγινε από το Bασιλιά Γεώργιο Α’, το 1908. Αργότερα θα κατευθυνθούμε στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Βούντενης(έξοδα ατομικά) το οποίο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις της λεγόμενης περιφέρειας του Μυκηναϊκού κόσμου. Αργότερα ο δρόμος θα μας βγάλει στα Υψηλά Αλώνια ή Ψηλαλώνια, όπως είναι γνωστότερα, την ιστορική συνοικία της Πάτρας πλησίον του κέντρου της πόλης. Το επίκεντρο της περιοχής είναι η Πλατεία Υψηλών Αλωνιών, μία από τις μεγαλύτερες πλατείες στην Ελλάδα και προσφέρεται για μία ποικιλία δραστηριοτήτων. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, φαγητό και καφέ στην πολυπληθή πόλη και το απόγευμα αναχώρηση για τη γραφική Ναύπακτο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΣΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για όμορφη διαδρομή με πανοραμική θέα προς την λίμνη Τριχωνίδα η οποία θα μας οδηγήσει στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγιάς Προυσιώτισσας, χτισμένο σε απόκρημνο βράχο σε τοπίο που μαγεύει τον επισκέπτη. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε το 829 από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο που έφεραν μαζί τους την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μ. Ασίας, αλλά η πιθανότερη εκδοχή είναι ότι ιδρύθηκε ανάμεσα στον 12ο και 14ο αι. Υπήρξε καταφύγιο αμάχων κατά την Τουρκοκρατία, ενώ εδώ νοσηλεύτηκε και ο Γ. Καραϊσκάκης. Κατόπιν παραμονή για γεύμα στην ευρύτερη καταπράσινη περιοχή και το απόγευμα στάση για καφέ στο γραφικό Καρπενήσι χτισμένο στις πλαγιές του Βελουχίου. Αργότερα επιστροφή στη Ναύπακτο και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό Γαλαξίδι, γραφικό λιμάνι χτισμένο σε μικρό φιόρδ με πολλά αρχοντικά και όμορφες παραλίες, όπου θα έχουμε στάση. Συνεχίζουμε για Δελφούς, παραμονή στον «Ομφαλό του Κόσμου» για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο(είσοδος ελεύθερη). Εν συνεχεία θα μεταβούμε στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα, όπου θα έχουμε παραμονή για το γεύμα μας στο γραφικό Κεφαλοχώρι. Αργότερα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση καθ’ οδόν στάση για Αθήνα/Πειραιά.

Τιμή 

130 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
125 € κατ άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο

175 € μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΑΚΤΗ στην παραλία Γρίμποβο στη Ναύπακτο
  • 2 πρωινά
  •  τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 53 – v.4389/16) 1,50€/ανά διανυκτέρευση
  • αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • φπα.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr