Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

445 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
10 & 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

1η ημέρα: 

Αναχώρηση 19.00 μ.μ. από Ομόνοια και 19.30μ.μ. από το Δημοτικό Θέατρο για το λιμάνι του Πειραιά. Τακτοποίηση σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες και καλό μας ταξίδι!!!

2η ημέρα: 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε το οδικό μας ταξίδι για το Νομό Ρεθύμνης. Πρώτος μας σταθμός η αρχαία Ελεύθερνα. Μια πόλη δωρική (9ου-8ου αι. π.Χ,) που ήρθε σχετικά πρόσφατα στο φως και τα ευρήματα των ανασκαφών εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.(Κόστος εισόδου στο αρχ. Μουσείο 3 ευρώ?). Η ιστορική μονή Αρκαδίου βρίσκεται πολύ κοντά. Η πολιορκία και η ανατίναξη του Μοναστηριού σήμανε την αρχή του τέλους της τουρκοκρατίας στο νησί. Οι χώροι του Μοναστηριού παραμένουν αναλλοίωτοι, γεγονός που συγκλονίζει. Στην απέραντη και ολοκάθαρη παραλία του Ρεθύμνου θα κάνουμε το μπάνιο μας και θα φάμε μεσημεριανό φαγητό. Στην παλιά πόλη, την πόλη μιας άλλης εποχής, θα πιούμε τον καφέ μας και θα κάνουμε τη βόλτα μας. Επιστροφή στο Ηράκλειο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας OLYMPIC 3* στην καρδιά της πόλης, δείπνο και βόλτα.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

3η ημέρα: 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τον ανατολικότερο Νομό της Κρήτης, το Λασήθι. Το έθιμο απαιτεί ένα σταθμό στον Άγιο Γεώργιο το Σεληνάρη για ένα κεράκι. Ο Άγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του νομού, μας περιμένει. Θα πιούμε το καφεδάκι μας στις όχθες της «Βουλισμένης» λίμνης και θα θυμηθούμε ιστορίες για «νεράιδες και παλληκάρια» για «Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες». Η τουριστική Ελούντα μας περιμένει για μπάνιο και φαγητό. Όσοι από τους εκδρομείς επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια μικρή κρουαζιέρα στο νησάκι Σπιναλόγκα. Το κάστρο του μικρού νησιού πέρα από τη στρατιωτική του σπουδαιότητα σε άλλες εποχές, ήταν για μισό αιώνα περίπου και ο τόπος «εξορίας» των Χανσενικών όλης της Ελλάδας. (Κόστος μεταφοράς 10 ευρώ και κόστος εισόδου στο κάστρο 8 ευρώ?). Επιστροφή στο Ηράκλειο, δείπνο και βόλτα.

4η ημέρα:  

Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε, όσο γίνεται, το μεγαλύτερο σε έκταση νομό της Κρήτης, το Νομό Ηρακλείου. Πρώτος μας σταθμός η κωμόπολη των Αρχανών, ένας όμορφος παραδοσιακός οικισμός. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν το μικρό Αρχ. Μουσείο με τα πολύ σπουδαία ευρήματα από τα ιερά του Γιούχτα. (Είσοδος δωρεάν?). Θα πιούμε το καφεδάκι μας στην πλατεία της κωμόπολης και ύστερα θα κατευθυνθούμε προς τα νότια του νομού. Θα περάσουμε την πεδιάδα της Μεσαράς με τους απέραντους ελαιώνες, τους Αγίους Δέκα, την Αρχαία Γόρτυνα και τον Άγιο Τίτο για να βρεθούμε στο Λυβικό πέλαγος και στα Μάταλα. Εδώ σπάνε τα όρια του χρόνου και γινόμαστε όλοι νέοι αφού θα κάνουμε μπάνιο και θα φάμε κάτω από τις σπηλιές των χίπις της δεκαετίας του -60 και του-70. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και βόλτα.

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

 

5η ημέρα:  

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για το δυτικότερο νομό της Κρήτης, τα Χανιά. Πρώτος μας σταθμός οι τάφοι των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι και παραδίπλα του Καγιαλέ μας εισάγουν στην ιστορία του τόπου και της πόλης που βρίσκεται μπροστά μας και χρειάζεται ελάχιστος χρόνος για να βρεθούμε κοντά της. Η γνωριμία μας με την πόλη αρχίζει από την Αγορά, τα Στιβανάδικα,την Τριμάρτηρη, την οδό Χάληδων και το «Σαντριβάνι» για να καταλήξουμε στο Ενετικό Λιμάνι, το Φάρο, το Μεγάλο Αρσενάλι και το Γενί Τζαμί. Μπορούμε να πιούμε την τσικουδιά μας (ρακή) στα γραφικά ταβερνάκια της Παλιάς Πόλης. Φαγητό και μπάνιο στην ολοκάθαρη θάλασσα του Κολυμβαρίου. Επιστροφή το απόγευμα στο Ηράκλειο, δείπνο και βραδινή βόλτα στην πόλη.

6η ημέρα: 

Η τελευταία μας ημέρα στο νησί. Μετά το πρωινό μένουμε στην πόλη για να δούμε ό,τι δεν είδαμε. Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε από το ξενοδοχείο με τις βαλίτσες μας. Θα επισκεφτούμε τον αρχ. χώρο της Κνωσού και το Αρχ. Μουσείο Ηρακλείου, ένα από τα σπουδαιότερα του κόσμου.(Κόστος εισόδου και για τους δύο χώρους-ενιαίο εισιτήριο-16 ευρώ για τους κάτω των 65 ετών. Όσοι δικαιούνται για τον όποιο λόγο έκπτωση πρέπει να έχουν και το έγγραφο που το αποδεικνύει. Για τους ανωτέρω χώρους προτείνεται ειδικός ξεναγός με 4 ευρώ το άτομο ?)Μπάνιο και φαγητό στο παραθαλάσσιο χωριό Αμμουδάρα. Εδώ μπορούμε να φάμε και «γαμοπίλαφο» αλλά και «αντικρυστό». Και δε θα φύγουμε από το Ηράκλειο αν δεν επισκεφτούμε το ενυδρείο της Κρήτης.(Κόστος εισόδου 6 ευρώ ?) Λένε πως είναι το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Θα το διαπιστώσουμε. Μετά το ενυδρείο μας περιμένει το καράβι…και το ταξίδι της επιστροφής αρχίζει. Τακτοποίηση σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες.

7η ημέρα: 

Νωρίς το πρωί φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί θα αφήσουμε πρώτα τους Πειραιώτες στο Δημοτικό Θέατρο και μετά τους Αθηναίους στην Ομόνοια.

Τιμή

Σε δίκλινα/ τρίκλινα δωμάτια: 445€

Περιλαμβάνονται:

  • Το εισιτήριο του πούλμαν
  • Το ξενοδοχείο OLYMPIC 3* στην καρδιά της πόλης του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε δίκλινα δωμάτια για 4 διαν/σεις
  • Τα 4 πρωινά σε μπουφέ
  • Τα 4 Δείπνα σε μπουφέ
  • Τα εισιτήρια του πλοίου σε (ΑΒ4) 4κλινές εσωτερικές καμπίνες στην ημερήσια μετάβαση από ΠΕΙΡΑΙΑ για ΗΡΑΚΛΕΙΟ και σε (ΑΒ4) 4κλινές εσωτερικές καμπίνες της επιστροφής μας από ΗΡΑΚΛΕΙΟ για ΠΕΙΡΑΙΑ στην βραδινή μετάβαση
  • Αρχηγό – Συνοδό
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο
  • Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων
  • Φ.Π.Α.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Οι βραδινές μας βόλτες στην πόλη του Ηρακλείου είναι προαιρετικές και περιλαμβάνουν: Τη οδό 25ης Αυγούστου, το Μεγάλο Μπεντένι και το Μεγάλο Κουλέ, την Πλατεία με τα Λιοντάρια, τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την ενετική Λότζια, τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο, τον Άγιο Μηνά και τον Άγιο Τίτο αλλά και μπουγάτσα στον Κιρκόρ.
  • Το ? αναφέρεται σε περσινές τιμές που μπορεί να αλλάξουν.

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr