ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

03 ΕΩΣ 06 ΜΑΪΟΥ
315 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

1η ημέρα: M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/5: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΒΟΛΟΣ – F/B – ΣΚΙΑΘΟΣ (ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ) – ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Αναχώρηση για την εκδρομή Πασχα στη Σκιαθο στις 09:00πμ από Πειραιά και 09:20πμ από Αθήνα. Στάση στην περιοχή της Λαμίας (Ε.Ο) και συνεχίζουμε για τον Βόλο. Περιμένοντας το πλοίο θα υπάρχει χρόνος να περιδιαβούμε την όμορφη παραλία της πόλης του Βόλου. Το καράβι έρχεται, επιβιβαζόμαστε και φεύγουμε για την Σκιάθο που μας περιμένει!! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, υπερπολυτελές μέσα στο δάσος και μπροστά από τη σμαραγδένια παραλία των Κουκουναριών.

Το σαρακοστιανό δείπνο θα σερβιριστεί νωρίς. Τον επιτάφιο θρήνο και την περιφορά του Επιταφίου θα τα παρακολουθήσουμε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Γύρω στις 19:30. Μεταβυζαντινό μοναστήρι ιδρυμένο από τους Καλλυβάδες μοναχούς γύρω στο 1754 που κήρυτταν την επιστροφή στην παράδοση της εκκλησίας και εγκατέλειψαν το Άγιο Όρος. Επιστροφή στο πολυτελές μας κατάλυμα για διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 04/5: ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΧΩΡΑ ΣΚΙΑΘΟΥ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΔΕΙΠΝΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ

Πλούσιο μπουφέ, πρόγευμα και ξεκινάμε για επίσκεψη ξανά στην ανδρώα Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, μονή με εθνικό και κοινωνικό έργο (εδώ ευλογήθηκε η πρώτη σημαία του έθνους μας, αυτή με τον άσπρο σταυρό σε μπλε φόντο) όπου θα παρακολουθήσουμε την πρώτη Ανάσταση που γίνεται γύρω στις 11:00 το πρωί πάνω στον Επιτάφιο. Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και οι ιερείς ραίνουν τους πιστούς με βαγιόφυλλα.

Σειρά έχει η γνωριμία μας με τη χώρα «ένα διαμαντάκι» που θα λατρέψετε. Είναι γεμάτη καταστήματα, καφέ, μπαρ, ταβέρνες, εστιατόρια, λαβύρινθο από σοκάκια, καλαίσθητα μαγαζιά και λευκά νησιώτικα σπίτια με αυλές γεμάτες βουκαμβίλιες. Το Μπούρτζι-χερσόνησος με φρούριο που οχυρώθηκε από την οικογένεια Γκύζη, εδώ στεγάζεται το μουσείο ναυτικής & πολιτιστικής παράδοσης. Όσο για τη θέα είναι απίστευτη. Το παλιό λιμάνι είναι ακόμη ένας ενδιαφέρον χώρος εξερεύνησης. Σίγουρα όμως η επίσκεψή μας θα είναι στο Μουσείο Παπαδιαμάντη, το σπίτι που γεννήθηκε και πέθανε ο κοσμοκαλόγερος και θα μας εντυπωσιάσει η απλότητα στα αντικείμενα και στα έπιπλα που μαρτυρά την ταπεινή, ασκητική ζωή που έζησε ο συγγραφέας. Το πιο όμορφο μέρος της πόλης είναι οι Πλάκες, μια γουστόζικη γειτονιά της πόλης με θέα στο παλιό λιμάνι και μια λιλιπούτια όμορφη παραλία. Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, γραφικό όμορφο με καλοδιατηρημένο ξυλόγλυπτο τέμπλο και καμπαναριό με ρολόι που χτυπάει της ώρες. Σίγουρα θα έχετε βρει που θα κάτσετε για φαγητό (προαιρετικά).

Νωρίς το απόγευμα γυρίζουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ αργά θα πάμε για την Αναστάσιμη ακολουθία. Μετά το «Χριστός Ανέστη» θα γυρίσουμε για το αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και άλλες πασχαλιάτικες λιχουδιές στο ξενοδοχείο. Μουσική και ευθυμία θα συνοδεύουν το δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

3η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/5: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ – ΓΛΕΝΤΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΑΣ – ΧΩΡΑ ΣΚΙΑΘΟΥ

Χαλαρώτατο ξύπνημα, πρωινό σε πασχαλιάτικο μπουφέ και χρόνος ελεύθερος. Τα τραπέζια στρώνονται, μεζέδες, τσίπουρο, γλυκά εναλλάσσονται. Τα αρνιά ψήνονται. Αρχίζει το φαγοπότι. Λαμπρή η ετοιμασία για τη Λαμπρή. Η μουσική και ο χορός ξεκινάνε και κορυφώνονται. Χαρούμενο, «αδελφωμένο».

Το απόγευμα θα πάμε σε ένα ακατοίκητο μοναστήρι της Παναγίας Εικονίστρας του 1650 που τιμάται στα Εισόδια της Θεοτόκου. Η θαυματουργή εικόνα της μονής από το 1846 βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών, είναι πολιούχος του νησιού και θαυματουργή. Η Μονή θεωρείται ο πιο ιερός τόπος της Σκιάθου. Τους ύμνους για την Παναγία Εικονίστρα έγραψε ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης. Για απολαυστικό απογεματινό καφέ θα μείνουμε στην πόλη της Σκιάθου. Βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/5: ΣΚΙΑΘΟΣ – ΒΟΛΟΣ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΘΗΝΑ

Πρωινό πλούσιο, φόρτωση αποσκευών και πάμε στη χώρα της Σκιάθου, θα περιηγηθούμε στα στενά, θα περάσουμε τον χρόνο μας μέχρι τις 15.00 που θα επιβιβαστούμε στο πλοίο αποχαιρετώντας το όμορφο νησί. Φθάνουμε στο Βόλο νωρίς το απόγευμα και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεση στάση στη Λαμία (Ε.Ο) φτάνουμε το βράδυ σε Αθήνα/ Πειραιά. Το Σκιαθίτικο Πάσχα ήταν «Μεγάλο» όπως γράφει και ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης. «Ω πατρίς μου μικρά, πόσον μεγάλη είσαι εν τη θρησκεία σου».

Τιμή 

315 € / άτομο στο STANDARD δίκλινο δωμάτιο
340 € / άτομο στο STANDARD WITH SEA VIEW δίκλινο δωμάτιο
365 € / άτομο στο DELUXE WITH SEA VIEW δίκλινο δωμάτιο

260 € 3ο άτομο άνω των 12 ετών σε δίκλινο με βοηθητικό κρεβάτι
130 € 3ο άτομο από 2 έως 12 ετών σε δίκλινο με βοηθητικό κρεβάτι
ΔΩΡΕΑΝ παιδί 0-2 ετών στο ίδιο δωμάτιο με γονείς

435 € μονόκλινο STANDARD δωμάτιο
485 € μονόκλινο STANDARD WITH SEA VIEW δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:

  • Ακτοπλοικά εισητήρια Βόλος-Σκιάθος-Βόλος
  • Μεταφορές από το λιμάνι στο ξενοδοχείο και επιστροφή στο λιμάνι και περιηγήσεις στο νησί σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο Skiathos Palace Hotel 4*
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • Δείπνο σε μπουφέ Μ.Παρασκευή με νηστίσιμα και άλλα εδέσματα
  • Το εορταστικό δείπνο της Ανάστασης που περιλαμβάνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα και πολλά γευστικά εδέσματα.
  • Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα με πασχαλινό γλέντι. Μια Πασχαλινή Πανδαισία εδεσμάτων σε μπουφέ, ενώ ο Οβελίας και το Κοκορέτσι θα έχουν την τιμητική τους.
  • Πασχαλινή Λαμπάδα
  • αρχηγός/συνοδός
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά διαμονή
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Φιλοδωρήματα και ποτά στα γεύματα

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr