ΣΠΑΡΤΗ – ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

26 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΜΟΝΟ 165 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΜΥΣΤΡΑΣ – ΜΟΝΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΟΙΤΥΛΟ – ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ – ΓΥΘΕΙΟ

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – Μ.ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ

Αναχώρηση 07.00πμ. από Πειραιά και 07:15πμ από Αθήνα για Αρτεμήσιο-στάση και αναχώρηση για επίσκεψη στην ιστορική(1305) Μονή Τεσσαράκοντα Μαρτύρων η οποία είναι κτισμένη σε μία περιοχή με σπάνιο φυσικό κάλλος στα πρότυπα μοναστικής πολιτείας. Κατόπιν για τον Μυστρά, τη φημισμένη βυζαντινή καστροπολιτεια, που τον έχτισαν Φράγκοι, τον δόξασαν όμως οι Βυζαντινοί. Εδώ ορκίστηκε τελευταίος αυτοκράτορας ο “μαρμαρωμενος βασιλιάς” Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, λίγο πριν ο βυζαντινός αετός διπλώσει οριστικά τα φτερά του το 1460, όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν μετά την Πόλη και τον Μυστρά. Πέτρινα καλντερίμια, ερειπωμένες εκκλησίες, σπίτια φαντάσματα αλλά και μία ασύλληπτη θέα στην κοιλάδα του Ευρώτα. Έπειτα μετάβαση στην Σπάρτη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Διακοπές-Λακωνία-Μυστράς

2η ημέρα: ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ – ΑΕΡΟΠΟΛΗ – ΝΕΟ ΟΙΤΥΛΟ – ΓΥΘΕΙΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Δυρό και επίσκεψη στα περίφημα Σπήλαια τα οποία εξερευνήθηκαν συστηματικά από τους σπηλαιολόγους Iωάννη και Άννα Πετροχείλου και στην εποχή μας το γνωστό μήκος τους ξεπερνά τα 14 χιλιόμετρα. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στην Αρεόπολη, πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης και το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της μανιάτικης αρχιτεκτονικής, ένας μοναδικά καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, με επιβλητικά πυργόσπιτα και πετρόχτιστους ξενώνες. Κατόπιν θα περάσουμε πάνω από το γραφικό Λιμένι φωλιασμένο σε απάνεμο κολπίσκο και στη συνεχεια στο παραθαλάσσιο Νέο Οίτυλο θα έχουμε χρόνο για γεύμα (προαιρετικά). Θα ανηφορίσουμε ύστερα προς το παραλιακό Γύθειο όπου και θα έχουμε στάση για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μονεμβασιά, γνωστή και ως Μαλβαζία από την εποχή των Φράγκων που ήταν ανάμεσα στους λαούς που διαφέντεψαν ιστορικά τον περίφημο Βράχο. Επίσκεψη στη μεσαιωνική καστροπολιτεία που εντυπωσιάζει με τις βυζαντινές εκκλησίες και τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια που οδηγούν στη κορυφή του φρούριου με τη μοναδική θέα στο Μυρτώο Πέλαγος. Επιστροφή στη νέα πόλη και παραμονή για γεύμα. Αργότερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και με μια ενδιάμεση καθοδόν στάση θα φτάσουμε το βράδυ σε Αθήνα/Πειραιά.

Τιμή 

165 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
235 € μονόκλινο

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο κεντρικό ξενοδοχείο MANIATIS 3* στη Σπάρτη
  • 2 πρωινά
  • 2 δείπνα
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 53 – v.4389/16) 3€/ανά διανυκτέρευση
  • αρχηγός/συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr