Στο ιδιαίτερο αυτό νησί των Κυκλάδων,εκτός από τη θάλασσα, θα απολαύσουμε και γνωστές Σιφναίϊκες συνταγές.
Η Σίφνος είναι γνωστή για τα ντόπια τυριά, τα σύκα, τα αμύγδαλα, το θυμαρίσιο της μέλι και φυσικά για τα ντόπια ρεβίθια. Αυτά διαλέξαμε από τα προϊόντα της για να σας δώσουμε τη συνταγή της περίφημης Σιφναίϊκης ρεβιθάδας
Συνταγή: Σιφναίικη ρεβιθάδα
Υλικά
1 κιλό ρεβίθια
2-3 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
1/2 λίτρο ελαιόλαδο
αλάτι
1 φύλλο δάφνης
πιπέρι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο προαιρετικά
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα έχουμε καθαρίσει, πλύνει και μουσκέψει τα ρεβίθια σε νερό.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε γάστρα καλά κλεισμένη. Στη Σίφνο για τη ρεβιθάδα χρησιμοποιούν ειδικό πήλινο σκεύος από πηλό, τη «σκεπασταριά».
Προσθέτουμε νερό μέχρι το χείλος της γάστρας περίπου και αφήνουμε να ψηθούν για αρκετές ώρες (4-5 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς) μέχρι να χυλώσουν καλά. Στο σερβίρισμα, προσθέτουμε εάν θέλουμε χυμό λεμονιού. Καλή απόλαυσή.