Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων κερδίζει τις εντυπώσεις και σταδιακά ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας. Στην Άνδρο θα δοκιμάσουμε τα τυροκομικά της προϊόντα, τα χωριάτικα λουκάνικα, το μέλι, τα κρασσιά της και τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού. Πασίγνωστο πιάτο της Άνδρου είναι η Ανδριώτικη ”φρουτάλια”. Είδος ομελέτας με λαχανικά που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με μικρές παραλλάγές.
Συνταγή: Φρουτάλια Άνδρου
Υλικά
6 αυγά
3 βρασμένες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τα φύλλα τους
Ένα χωριάτικο λουκάνικο Άνδρου κομμένο σε ροδέλες (περίπου 200 γρ. )
1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
1/3 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη πάπρικα γλυκιά αν θέλουμε
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες, να μελώσουν χωρίς να κάνουν κρούστα ( 3΄-4΄). Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το λουκάνικο και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄-4΄. Χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, προσθέτουμε τη φέτα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Στο τέλος προσθέτουμε και το γάλα. Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια µε το μείγμα των αυγών. Τηγανίζουμε τη φρουτάλια πάντα σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι το τηγάνι. Τη γυρίζουμε με το καπάκι ή με ρηχό πιάτο, ώστε να διατηρήσει το σχήμα της. 3′ – 4′ ψησίματος είναι αρκετά για την κάθε πλευρά της ομελέτας. Τέλος, την αδειάζουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Καλή απόλαυση.