ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

04 ΕΩΣ 07 ΜΑΪΟΥ
ΜΟΝΟ 230 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΡΕΒΕΖΑ – ΝΥΔΡΙ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΚΑΡΥΑ

 

1η ημέρα: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 04/5: ΠΕΙΡΑΙΑΣ/ΑΘΗΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ (ΠΟΛΗ,ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ)

Ξεκινάμε  την εκδρομή Πασχα στη Λευκαδα στις 7:30 από Πειραιά και 7:50 από Αθήνα. Μέσω της Ολυμπίας οδού στάση στην Ακράτα (ΕΟ) για καφέ, της γέφυρας του Ρίου-Αντιρρίου, και στη συνέχεια μέσω της Ιονίας οδού ως Αμφιλοχία (γεύμα προαιρετικό). Φτάνουμε στην πλωτή περιστρεφόμενη γέφυρα που ενώνει το νησί με την απέναντι στεριά. Αξιοθέατο η γέφυρα και το κάστρο της Αγίας Μαύρας στη Στερεά Ελλάδα που βιγλίζει την πλωτή γέφυρα όταν πλαγιοδετεί για την απελευθέρωση του στενού αβαθούς σταύλου, διακόπτοντας την οδική κυκλοφορία. Η πόλη της Λευκάδας με τα αντισεισμικά λαμαρινένια κτίρια, βαμμένα σε έντονα χρώματα, τα στενά καντούνια, τις περιποιημένες αυλές, τις ξύλινες στοές είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός.

Το «μάρκα» δηλαδή τον πεζοδρομημένο εμπορικό δρόμο που εναλλάσσονται με εντυπωσιακές βυζαντινές εκκλησίες και αρχοντικά κτίσματα. Η μαρίνα υπερσύγχρονη με το ξύλινο γεφυράκι της και τα πολλά καφέ-εστιατόρια γεμάτα κόσμο είναι άλλο ένα όμορφο κομμάτι της πόλης (χρόνος για πρώτη γνωριμία). Στο λόφο- φόντο της πόλης βρίσκεται η μονή της Παναγίας Φανερωμένης, πολιούχος του νησιού, που θα πάμε να προσκυνήσουμε. Η Μονή έχει καταπληκτική θέα και ένα μικρό ζωολογικό κήπο. Πέρασε η ώρα, πάμε στο ξενοδοχείο μας στο Περιγιάλι. Τακτοποίηση και ξεκούραση. Αργά το βράδυ θα πάμε για την ανάσταση. Άνοιξη δίπλα στη θάλασσα ψάλλουμε το «Χριστός Ανέστη». Τα πρόσωπα θα φωτίζονται από το άγιο φως και ο ουρανός από τα πυροτεχνήματα. Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα, κόκκινα αυγά και γλυκά, συνοδεία μουσικής θα ακολουθήσει. Καλό ξημέρωμα.

2η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 05/5: ΝΥΔΡΙ-ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ-ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ

Χαλαρό ξύπνημα, πρόγευμα σε πασχαλινό μπουφέ. Ξεκινάμε για το γειτονικό Νυδρί. Κοσμοπολίτικο και γνωστό παγκοσμίως από το 1963, όταν ο Ωνάσης, η Κάλλας, η Τζάκι, η Γκρέις Κέλι κάναν διακοπές απέναντι στον Σκορπιό. Σήμερα είναι τουριστικό θέρετρο με άριστες τουριστικές υποδομές. Από εδώ όποιος επιθυμεί θα κάνει μια κρουαζιέρα με έξοδα ατομικά στα Xελωνάκι, Μαδουρή, Σκορπιό, Σκορπίδι και Μεγανήσι. Ο θρυλικός σκορπιός του Ωνάση, τώρα Ρώσων, και το Μεγανήσι, το ιδιόκτητο νησί των Βαλαωρίτηδων. Επιστρέφουμε στο Νυδρί, όπου θα έχουμε το λαμπριάτικο φαγοπότι με ψητά αρνιά, κοκορέτσια, σαλάτες, ποτό και γλυκά συνοδεία μουσικής. Γλεντοκόπι πασχαλιάτικο. Το απόγευμα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Το νησί προσφέρει πολλές επιλογές. Διανυκτέρευση.

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

3η ημέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 06/5: ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρόγευμα πλουσιότατο και ξεκινάμε για την Νικόπολη, στο νομό Πρέβεζας. Περνάμε την πλωτή γέφυρα της Λευκάδας προσπερνάμε το φρούριο της Αγίας Μαύρας και περνώντας από το υποθαλάσσιο τούνελ του Ακτίου, βρισκόμαστε στη περιοχή της Πρέβεζας και του Αμβρακικού κόλπου, που είναι κάτι σαν λιμνοθάλασσα, μοναδική στην Ευρώπη. Ο κόλπος φημίζεται για την περίφημη γαρίδα και τα πολλά δελφίνια. Φτάνουμε στη Νικόπολη (έξοδα ατομικά), το μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας 1500 στρεμμάτων έκταση. Η πόλη ιδρύθηκε από το Οκταβιανό Αύγουστο για να τιμήσει τη νίκη του εναντίον του στόλου του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας το 31 π.Χ. Υπολογίζεται ότι όταν πρωτοκατοικήθηκε ο πληθυσμός ανερχόταν σε 300000 κατοίκους. Η πόλη του θριάμβου του Ρωμαίου αυτοκράτορα εξωραΐστηκε με πλήθος οικοδομημάτων (Μουσείο Νικοπόλεως, Ωδείο, θέατρο, παλαιοχριστιανικές βασιλικές με ψηφιδωτά (βασιλική Δομετίου και έπαυλη Έκδικου Γεωργίου), Αρχαία Τείχη, Νυμφαίο, θέρμες και Παλιό Μουσείο Νικοπόλεως). Σήμερα είναι επισκέψιμα η Βασιλική με τα ψηφιδωτά, τα τείχη με την κεντρική πύλη και το Ωδείο. Τελειώνοντας τον αρχαιολογικό μας περίπατο και την επίσκεψη μας στο μουσείο της Νικόπολης θα πάμε στην Πρέβεζα, που σαν πόλη προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες. Κάντε μια βόλτα στα στενάκια του ιστορικού κέντρου, δείτε το Δικαστικό Μέγαρο, την Παναγία των Ξένων, τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, τον ενετικό Πύργο του Ρολογιού. Ανεβείτε στο κάστρο του Παντοκράτορα, απολαύστε τη θέα, καθήστε για καφέ ή μεζεδοκατάνυξη στα μαγαζιά του Σαϊτάν Παζάρ ή αν προτιμάτε παραλιακά μεζεδοπωλεία, δοκιμάστε τις φημισμένες γαρίδες Αμβρακικού σε ένα από τα πολλά στέκια μπροστά στη θάλασσα. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε για δείπνο στο Νυδρί και στο Περιγιάλι για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 07/5: ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΚΑΡΥΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΑΣΤΑΚΟΣ-ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα πλούσιο, μάζεμα αποσκευών και ξεκινάμε. Πριν εγκαταλείψουμε το νησί, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε δυο υπέροχους οικισμούς. Τη Βασιλική, στα νότια του νησιού, ένα πανέμορφο, κλασσικό ελληνικό ψαροχώρι. Στο γραφικό λιμάνι της Βασιλικής θα έχουμε χρόνο για ένα καφέ ή παγωτό. Το νησί έχει και ενδοχώρα όχι μόνο σμαραγδένιες παραλίες, σειρά για την Καρυά, το ορεινό στολίδι της Λευκάδας, καθήστε στην πλατεία της με τα θεόρατα πλατάνια, δεχτείτε το κέρασμα των ντόπιων, ανακαλύψτε τα καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια στα καλντερίμια του χωριού. Ίσως εδώ κάποιος μικροκαλλιεργητής μπορεί να σας προμηθεύσει λαθύρι, είναι πεντανόστιμο-μοναδικό όπως και οι φακές της «διπλανής» Εγκλουβής. Αποχαιρετάμε σιγά-σιγά το νησί και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Μεσημεριάζει, ώρα για γεύμα(προαιρετικά) θα πάμε στο ησυχαστήριο της Αιτωλοακαρνανίας, τον Αστακό, πόλο έλξης των σκαφάτων. Παραδοσιακός οικισμός που παντρεύει το βουνό με τη θάλασσα, θυμίζει λίγο Κυανή Ακτή, αλλά κρατάει την αυθεντικότητα του. Το περπάτημα είναι απόλαυση στο χωριό ή στο παραλιακό μέτωπο με τους φοίνικες ή στα ολάνθιστα σοκάκια. Πάμε για να τον απολαύσουμε.
Από το Ρίο-Αντίρριο στην Ακράτα (Ε.Ο) στάση, τον Ισθμό, το βράδυ θα φτάσουμε στον Πειραιά. Σίγουρα θα έχουμε ζήσει ένα Πασχα στη Λευκαδα υπέροχο

Τιμή 

230 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
270 € μονοκλινο
210 € κατ άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο (με βοηθητικό κρεβάτι)

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο οικογενειακό HOTEL NOSTOS στο Περιγιάλι
  • Πρωινό καθημερινά
  • Εορταστικό δείπνο της Ανάστασης που περιλαμβάνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα γευστικά εδέσματα
  • Πασχαλινό Εορταστικό γεύμα όπου ο Οβελίας και το κοκορέτσι θα έχουν την τιμητική τους.
  • Δείπνο Δευτέρα του Πάσχα
  • Στο ξενοδοχείο: χρήση πισίνας
  • Πασχαλινή Λαμπάδα
  • αρχηγός/συνοδός
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 1,50 ευρώ ανά διανυκτέρευση
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, ποτά στα γεύματα
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr