ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

21 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
 315 € ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
ΣTO NAXOS MAGIC VILLAGE 3*

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ

 

1η ημέρα:

Αναχώρηση από ΟΜΟΝΟΙΑ στις 6.00 π.μ. και από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 6.30 π.μ. για το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό μας το μεγαλύτερο και το πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Την Αρχόντισσα Νάξο. Νωρίς το μεσημέρι η Πορτάρα και η Χώρα με το ενετικό κάστρο της μας καλωσορίζει. Αμεση επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την φημισμένη παραλία της Αγίας Άννας με την ψιλή άμμο, τους σπάνιους κέδρους και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Στάση για μπάνιο και φαγητό στα παραθαλάσσια ταβερνάκια με τις περίφημες Ναξιακές γεύσεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σήμερα η Νάξος θα ξεκινήσει να μας φανερώνει τις ομορφιές της. Περνώντας από κατάλευκα γραφικά χωριουδάκια όπως το Γλινάδο, το Δαμαλά και τον Δαμαριώνα φτάνουμε στο Χαλκί που βρίσκεται χτισμένο στο οροπέδιο της Τραγαίας στην κεντρική Νάξο. Εδώ ανάμεσα στα παλιά αρχοντικά με τις γιρλάντες στα μπαλκόνια, τις κόκκινες μογγαβίλιες και τα πλακόστρωτα σοκάκια θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό και μεγαλοπρεπή Πύργο Γρατσία-Μπαρότσι, χτίσμα του 17ου αιώνα καθώς και τον ναό της Παναγίας της Πρωτόθρονης που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, χτίσμα του 6ου μ.Χ αιώνα. Επίσης εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεπτούμε την παλαιότερη ποτοποιία του νησιού η οποία παράγει το περίφημο κιτρόρρακο Νάξου. Την ποτοποιία της οικογένειας Βαλληνδρά που ιδρύθηκε το 1870 και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Θα γνωρίσουμε τον τρόπο απόσταξης του φύλλου της κιτριάς για την παρασκευή του ποτού κίτρο, θα δούμε παλιές γυάλινες μποτίλιες περιτυλιγμένες με ψαθί, σύνεργα απόσταξης και εμφιάλωσης και βεβαίως θα δοκιμάσουμε και τα εξαιρετικά αποστάγματα του κίτρου. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο Μυστρά του Αιγαίου όπως χαρακτηρίζεται η περιοχή για τα πολλά εκκλησάκια που βρίσκονται διάσπαρτα και η επόμενή μας στάση είναι το Φιλώτι. Το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Ζας και απλώνεται σε δύο οικισμούς. Του Κλεφάρου και του Ραχιδίου.

Στην κεντρική του πλατεία που ορθώνεται αγέρωχος από το 1912 ένας τεράστιος πλάτανος θα επισκεφθούμε το στολίδι του Φιλωτιού, την εκκλησία της Παναγίας της Φιλωτίτισσας που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου κτίσμα του 1718. Στους πρόποδες του βουνού Φανάρι βρίσκεται η επόμενή μας στάση. Στην Απείρανθο ή όπως την λένε οι ντόπιοι στ’Απεράθου.Γενέτειρα σημαντικών ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, των πολιτικών και των αγωνιστών μας της Εθνικής Αντίστασης όπως του Μανώλη Γλέζου. Σε αυτό το μαρμαρόστρωτο χωριό θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας της Απειρανθίτισσας που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, τα μουσεία Γεωλογικό, Αρχαιολογικό και Φυσικής Ιστορίας, θα σεργιανίσουμε στα σοκάκια με τα σκιάδια και θα κουβεντιάσουμε με τους κατοίκους με το απειρανθίτικο γλωσσικό ιδίωμα και την ικανότητά τους να μιλούν με κοτσάκια μας και τ’Απεράθου είναι το χωριό που στιχουργεί. Αφήνουμε πίσω μας την Απείρανθο και περνώντας από Χώρα και Εγγαρές φτάνουμε στο παραθαλάσσιο Απόλλωνα που βρίσκεται χτισμένος στο βορειότερο τμήμα της Νάξου. Εδώ στη θέση Καστράκι θα θαυμάσουμε τον ημιτελές άγαλμα μήκους 10μ. που είναι γνωστό ως ο Κούρος του Απόλλωνα και στη συνέχεια στο επίνειο της Κωμιακής θα κάνουμε στάση για μπάνιο και φαγητό. Το απογευματάκι έχοντας παρέα μας στα δεξιά το γαλάζιο του Αιγαίου και στα βάθος να αχνοφαίνεται η Δήλος και η Μύκονος περνάμε από Πύργο Αγιάς, Φράγμα, Εγγαρές και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

3η ημέρα: 

Πρωινό και ξεκούραση. Απολαύστε τις παροχές του ξενοδοχείου μας ή εναλλακτικά στα προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια μονοήμερη κρουαζιέρα στα μαγευτικά Κουφονήσια. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και άφιξη στο λιμάνι της Χώρας. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τα Κουφονήσια όπου ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Ουσιαστικά αποτελούνται από δύο νησίδες, το Ανω και το Κάτω Κουφονήσι. Με το πέρασμα του χρόνου το Ανω Κουφονήσι έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό θέρετρο μιας και η φύση το έχει προικίσει με πανέμορφες παραλίες όπως το Φοίνικα και το Πορί και γαλαζοπράσινα διαυγή νερά. Ο οικισμός της Χώρας στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού είναι χαρακτηριστικό δείγμα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής καθώς και ο τόπος που συγκεντρώνει τους περισσότερους επισκέπτες. Μέσα σε αυτή την πανδαισία από χρώματα και μυρωδιές θα κάνουμε το μπάνιο μας και θα γευτούμε παραδοσιακούς ντόπιους μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια. Το απόγευμα αναχωρούμε για το λιμάνι της Χώρας της Νάξου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Προαιρετική μετάβαση το βράδυ στην Χώρα της Νάξου για να απολαύσουμε την υπέροχη πόλη για by night !!!!. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 

Τελευταία ημέρα σήμερα στο νησί της Αριάδνης και του Θησέα. Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για έναν από τους παλαιότερους οικισμούς της Νάξου, τις Μέλανες, όπου στην τοποθεσία Φλεριό θα συναντήσουμε άλλον έναν Κούρο. Τον Κούρο Ελληνα. Το άγαλμα, που ξεπερνά σε ύψος τα 6μ. κείτεται μισοτελειωμένο στο έδαφος ακριβώς όπως το άφησαν οι τεχνίτες του αρχαίου κόσμου τον 7ο π.Χ αιώνα. Επόμενή μας στάση η γνωστή παγκοσμίως παραλία του Αγίου Προκόπη για να κάνουμε το μπάνιο μας στα υπέροχα διαυγή και γαλαζοπράσινα νερά του και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Χώρα της Νάξου. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια, και για φαγητό αλλά και για να περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του Κάστρου, να επισκεφθούμε την Καθολική Εκκλησία, το Μοναστήρι των Φραγκισιανών, τη Σχολή των Ουρσουλινών, το Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως καθώς και πολλά άλλα κτίσματα με τα διάφορα οικόσημα που στέκουν αγέρωχα από την εποχή των Ενετών του Μάρκου Σανούδου, του Δούκα της Νάξου που κατέκτησε το νησί το 1207. Και βέβαια να ανέβουμε στο νησάκι Παλάτια όπου εκεί στο έμπα του λιμανιού βρίσκεται η Πορτάρα. Ηταν η πόρτα για τον περίφημο ναό που ήταν αφιερωμένος στον Δήλιο Απόλλωνα όπως άλλωστε και οι περισσότεροι ναοί στις Κυκλάδες μιας και η Δήλος ήταν στην αρχαιότητα το ιερότερο νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 530 π.Χ στο νησί του Βάκχου όπως ήταν η αρχική ονομασία του νησιού όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σύμφωνα με τη μυθολογία σε αυτό το νησάκι ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη ερχόμενοι από την Κρήτη, την οποία στη συνέχεια απήγαγε ο Διόνυσος με την ακολουθία του.Το απόγευμα επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και ενώ ο ήλιος δύει σιγά σιγά στην Γκρόττα, οι κάβοι λύνονται, το πλοίο σφυρίζει και εμείς αποχαιρετάμε την Κυρά των Κυκλάδων. Αργά το βράδυ φθάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και αναχωρούμε για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και κατόπιν την Αθήνα πλημμυρισμένοι από τις υπέροχες εικόνες, τα χρώματα και τα αρώματα της Ναξιακής γης.

Τιμή: 315 € κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (Σε δωμάτια Standard M/V)

Τιμή: 345 € κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο (Σε δωμάτια Deluxe S/V)

Περιλαμβάνονται:

  • Το εισιτήριο του πούλμαν
  • Το ξενοδοχείο Naxos Magic Village 3* σε δίκλινα δωμάτια στην περιοχή της ΣΤΕΛΙΔΑΣ κοντά στην πόλη της ΝΑΞΟΥ
  • Τα 3 πρωινά
  • Τα Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης του πλοίου A/R (ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΑΞΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ)
  • Αρχηγό – Συνοδό
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο
  • Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων
  • Φ.Π.Α.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr