ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΞΟΙ – ΜΕΤΣΟΒΟ
3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

22 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ
 245 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΣΤΟ GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5*

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ – Λ. ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αναχώρηση 07:00 πμ από Πειραιά & 07:20 πμ από Αθήνα. Μέσω Ολυμπίας οδού και στάση καθοδόν για ξεκούραση και καφέ συνεχίζουμε για το Ρίο, θα περάσουμε την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, είναι η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο και με κατεύθυνση προς Βορρά μέσω της Ιονίας οδού και στάση καθοδόν θα φθάσουμε στο Μπιζάνι για να επισκεφθούμε το Μουσείο Βρέλλη, με τα κέρινα ομοιώματα. Εξαιρετικά έργα σε ένα υπέροχο ηπειρώτικο σπίτι, όνειρο και έργο ζωής ενός μόνο ανθρώπου. Συνεχίζουμε για τη λίμνη Παμβώτιδα, στα Ιωάννινα. Η λίμνη της κυρά-Φροσύνης, αχώριστο κομμάτι της ηπειρωτικής πρωτεύουσας μας προσκαλεί να την περάσουμε για να φτάσουμε στο «νησί», οικισμός παραδοσιακός με βυζαντινές εκκλησίες και τόπος θανάτου του περιβόητου Αλή-Πασά, θα έχουμε χρόνο να το περπατήσουμε και προαιρετικά να γευματίσουμε -δοκιμάσουμε την τοπική σπεσιαλιτέ: βατραχοπόδαρα. Αρχίζει να βραδιάζει και είναι ώρα να τακτοποιηθούμε στο υπερπολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα, το Grand Serai Congress & Spa Hotel 5*. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΞΟΙ - ΜΕΤΣΟΒΟ

2η ημέρα: ΠΑΡΓΑ – ΠΑΞΟΙ – ΓΑΪΟΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το πρωινό είναι πλουσιότατο. Αναχωρούμε για μια εξόρμηση σε έναν μικρό επίγειο θαλασσινό παράδεισο. Φτάνουμε στην Πάργα, μια κωμόπολη καρτ-ποσταλική που λούζεται στο Ιόνιο και στεφανώνεται από το αγέρωχο κάστρο της. Μπροστά στο λιμάνι της στέκει φύλακας το κατάφυτο νησάκι της Παναγίας. Τα πολύχρωμα σπίτια αμφιθεατρικά κτισμένα βλέπουν τους Παξούς. Εκεί θα πάμε. Από το λιμανάκι της Πάργας, επιβιβαζόμαστε στη βάρκα και μετά από μιας ώρας διαδρομή, φτάνουμε στο Γάιο, μια ζωγραφιά! Και ονειρεμένα νερά, αχ! πόσους τόνους μπλε έχει η θάλασσα και πόσους τόνους πράσινο έχουν τα δέντρα; Ένα νησί λιλιπούτειο, που το λιμανάκι του σχηματίζει ένα γαλήνιο αρυτίδωτο φιόρδ μαζί με το νησάκι του Αγίου Νικολάου. Θα έχουμε χρόνο αρκετό για να «σουλατσάρουμε» στα σοκάκια του νησιού, να περιεργαστούμε τα αμέτρητα χειροποίητα αναμνηστικά, να φάμε ή να πιούμε κάτι. Επιστρέφουμε το απογευματάκι στην Πάργα. Είναι ώρα να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βραδυνό μας φαγητό.

3η ημέρα: ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ

Πρωινό πλούσιο στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για επίσκεψη στο όμορφο χωριό Τσεπέλοβο που ανήκει στα ξακουστά Ζαγοροχώρια. Το Τσεπέλοβο, χαρακτηριστικό χωριό των Ζαγοροχωρίων πανέμορφο με διατηρητέα πετρόκτιστα αρχοντικά, πολλά γεφύρια και τον Άγιο Νικόλαο μας προκαλεί να το περπατήσουμε. Μια ακόμη ηπειρωτική αποκάλυψη μας περιμένει, το Μέτσοβο, το χωριό των Βλάχων, των ευεργετών, της παράδοσης, των προϊόντων του Ιδρύματος Τοσίτσα- Αβέρωφ, της κρεατοφαγίας. Φαγητό, ψώνια, φωτογραφίες, επίσκεψη στο μουσείο – πινακοθήκη, προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή. Μετριόμαστε στο πούλμαν και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Καλαμπάκας για την Αθήνα-Πειραιά, με ανάλογες-απαραίτητες στάσεις.

Τιμή 

245 € κατ άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
315 € μονόκλινο δωμάτιο
200 € κατ άτομο στο τρίκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται:

  • Μετάβαση, επιστροφή και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο των Ιωαννίνων Grand Serai Congress & Spa Hotel 5*
  • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
  • 2 Δείπνα σε πλούσιο μπουφέ
  • εισιτήριο για την κρουαζιέρα στους Παξούς
  • αρχηγός/συνοδός
  • τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο 30 – v.5073/23) ο οποίος ανέρχεται σε 10 ευρώ ανά διανυκτέρευση
  • ΦΠΑ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φιλοδωρήματα, ποτά στα γεύματα
  • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

    τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
    Εmail:
    info@fourseasonsgreece.gr