ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

08 ΕΩΣ 09 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΜΟΝΟ 98 € ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΣΤΟ GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5*

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ: 

Αναχωρούμε στις 7:00 π.μ. και με μια στάση καθ’ οδόν κατευθυνόμαστε για Ρίο  όπου θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα και μέσω της Ιονίας οδού, κάνοντας μία ακόμα  στάση θα φτάσουμε στο Μενίδι όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Εν συνεχεία περνώντας την Άρτα θα φτάσουμε στο Μπιζάνι  όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βρέλλη με τα Κέρινα Ομοιώματα (έξοδα ατομικά). Συνεχίζουμε για Ιωάννινα και φτάνοντας στην λίμνη θα επισκεφτούμε το Νησάκι  της Παμβώτιδας(έξοδα ατομικά), το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της πόλης αφού έχει συνδεθεί με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά. Το νησάκι περιβάλλεται από οκτώ Μοναστηριακά συγκροτήματα.

Εμείς θα επισκεφτούμε το πιο σημαντικό, τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στα κελιά του σώζονται οι τρύπες από τις σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του Αλή Πασά και τον θανάτωσαν. Θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια με τα εξαίρετα δείγματα λαϊκής τέχνης και τα παραδοσιακά γιαννιώτικα γλυκά απ’ όπου θα μπορέσουμε να ψωνίσουμε. Εν συνεχεία για το πολυτελές ξενοδοχείο μας  που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και ελεύθεροι για βόλτα στην πόλη έως την ώρα του  δείπνου. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ: 

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων που αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Η σημερινή του μορφή οφείλεται στον Αλή Πασά ο οποίος το ξαναχτίζει το 1815 σχεδόν εκ θεμελίων. Μέσα στο Κάστρο διαμορφώνονται δύο Ακροπόλεις. Στη βορειοανατολική Ακρόπολη, ήταν κτισμένα τα ανάκτορα των Βυζαντινών ηγεμόνων της πόλης. Σήμερα στην κορυφή της δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν Πασά ενώ η δεύτερη Ακρόπολη νοτιοανατολικά είναι γνωστή ως Ιτς-Καλέ, δηλαδή φρούριο. Στο κέντρο της υπάρχει το Βυζαντινό Μουσείο, το Φετιχιέ τζαμί και ο τάφος του Αλή Πασά. Στην συνέχεια θα κάνουμε την βόλτα μας στην περιοχή του Μώλου με τις πολυσύχναστες καφετέριες και την μοναδική θέα ολόκληρης της λίμνης.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο που είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1150μ. στην οροσειρά της Πίνδου, με τα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια από πέτρα και ξύλο, τα γραφικά σοκάκια, τα αξιοθέατα όπως το Αρχοντικό του Τοσίτσα, την πινακοθήκη του Αβέρωφ, την Μητρόπολη της Αγ. Παρασκευής και τα μοναδικά προϊόντα παραγωγής τους, παραμονή για γεύμα και κατόπιν παίρνουμε  τον δρόμο της επιστροφής με τις ανάλογες στάσεις καθ’ οδόν.

Τιμή : 98 €  κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές – ξεναγήσεις με πολυτελές πούλμαν
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5* στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων σε δίκλινα δωμάτια
 • 1 πρωινό σε μπουφέ
 • 1 δείπνο σε μπουφέ
 • Αρχηγό – Συνοδό εκδρομής
 • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (άρθρο30 – v.5073/2023) για το ξενοδοχείο
 • Ασφαλιστική Κάλυψη Αστικής Ευθύνης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων
 • Φ.Π.Α.

*Πατήστε εδώ για να δείτε τις κριτικές για το ξενοδοχείο 

 

Φόρμα ενδιαφέροντος - Πατήστε εδώ

  τηλ.κρατήσεων: 211-2130571 / 6988359000
  Εmail:
  info@fourseasonsgreece.gr