Διακοπές στη Μαγνησία και τις Σποράδες

Ο Νομός Μαγνησίας  είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρωτεύουσά του είναι η όμορφη πόλη του Βόλου, σημαντικό εμπορικό και οικονομικό κέντρο, αλλά και το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας. Στο νομό ανήκουν και τα νησιά των βορείων Σποράδων, Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος. Από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, βυθισμένα σε καταπράσινα τοπία, στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου. Η Μαγνησία διαθέτει όλες τις τουριστικές υποδομές που χρειάζονται για να καλύψουν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Για την  διαμονή μας, θα βρούμε ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες και αναπαλαιωμένα αρχοντικά. Επίσης εστιατόρια και ταβέρνες με εκλεκτό φαγητό και τοπικές γευστικές προκλήσεις, αλλά και ποιοτικούς χώρους νυχτερινής διασκέδασης. Η φύση, η πεντακάθαρη θάλασσα, οι γραφικές παραλίες, τα αξιοθέατα, οι δραστηριότητες και η δυνατότητα για πολλές κοντινές εκδρομές, καθώς και η πρόκληση των καταπράσινων νησιών των Σποράδων, συμπληρώνουν την εικόνα του νομού Μαγνησίας και μας προκαλούν να τον ανακαλύψουμε.

Μαγνησία-Σποράδες-Δημοφιλείς προορισμοί

Άρρηκτα συνδεδεμένη είναι η Μαγνησία με το μυθικό βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο και τα πανέμορφα χωριά του, που μοιάζουν κρεμασμένα στις καταπράσινες πλαγιές του ή απλώνονται στα πόδια του, εκεί που αρχίζουν οι δαντελωτές ακτές στο Αιγαίο και τον Παγασητικό Κόλπο. Τα χωριά με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και οι παραλίες του Πηλίου, είναι και οι απόλυτοι τουριστικοί προορισμοί του νομού. Όμορφοι οικισμοί και υπέροχες ακρογιαλιές, υπάρχουν και στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού, στο Δήμο Αλμυρού, που φημίζονται για τα φρέσκα ψάρια τους, αλλά και την έντονη νυχτερινή διασκέδαση.

Βόλος

Ο Βόλος είναι μια μεγάλη, σύγχρονη και πολύ ”ζωντανή” πόλη, με καλή ρυμοτομία και μεγάλες πλατείες. Η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλίας και το τρίτο σημαντικότερο λιμάνι της χώρας…Δείτε περισσότερα

Όρμος Πτελεού – Πηγάδι- Αχίλλειο

Ο όρμος του Πτελεού βρίσκεται στη νότια πλευρά του Παγασητικού κόλπου και απέναντι από τα νησιά των Σποράδων. Το χωριό Πτελεός, είναι κτισμένο σε πεδινή έκταση. Στην παραλιακή ζώνη, γύρω από τον όρμο του, υπάρχουν οικισμοί που σφύζουν από ζωή και είναι παραθεριστικά κέντρα…Δείτε περισσότερα

Αλμυρός – Αμαλιάπολη –  Μηλίνα

Η πόλη του Αλμυρού  είναι κτισμένη σε πεδινή έκταση και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαγνησίας. Είναι μια σύγχρονη πόλη, σημαντικό αγροτοκτηνοτροφικό κέντρο, που τελευταία επενδύει σημαντικά και στον τομέα του τουρισμού. Η Αμαλιάπολη είναι δημοφιλές παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο που κατακλύζεται από πλήθος παραθεριστών…Δείτε περισσότερα

Πήλιο – Χωριά Πηλίου

Τα παραδοσιακά ορεινά χωριά του βουνού των Κενταύρων είναι όχι τυχαία, ο ισχυρότερος τουριστικός προορισμός Στη Μαγνησία. Το καθένα με τη δική του ιστορία και προσωπικότητα και όλα μαζί, άξια δείγματα της Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής…Δείτε περισσότερα

Σκιάθος

Η ”κοσμοπολίτισσα” των Σποράδων, είναι ένα νησί που έχει ότι μπορεί να ζητήσει κανείς για αξέχαστες διακοπές. Φυσικές ομορφιές, γραφικά τοπία, συνδυασμό πράσινου και καθαρής θάλασσας, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία, κατάλληλες τουριστικές υποδομές και έντονη νυχτερινή ζωή…Δείτε περισσότερα

Σκόπελος

Ένα καταπράσινο νησί, στο μπλε φόντο του Αιγαίου. Η Σκόπελος σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις στο λιμάνι της και δικαιώνει απόλυτα την επιλογή σου. Είναι η θέση της, που ”βλέπει” σε όλα τα σημεία του ορίζοντα, τα πυκνά πευκοδάση  που καλύπτουν όλο το νησί και αγγίζουν τα πεντακάθαρα νερά της, η παραδοσιακή της αρχιτεκτονική, τα ονειρικά τοπία, η εγκάρδια φιλοξενία…Δείτε περισσότερα

Αλόννησος

Η πανέμορφη Αλόννησος ανήκει στο σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων και είναι ένας από τους τελευταίους οικολογικούς παραδείσους της Μεσογείου. Χωρίζεται από τη Σκόπελο με τον πορθμό Αλοννήσου και από το νησάκι Πελαγονήσι με τον πορθμό Πελαγονησίου…Δείτε περισσότερα

Μαγνησία – Οι πανέμορφες παραλίες 

Οι παραλίες της Μαγνησίας και ειδικά του Πηλίου διακρίνονται για την ομορφιά και τα πεντακάθαρα νερά τους. Πολλές από αυτές, έχουν βραβευθεί με γαλάζια σημαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και από την πλευρά του Παγασητικού κόλπου και από την πλευρά του Αιγαίου θα συναντήσουμε παραλίες για όλα τα γούστα. Κοσμικές, μεγάλες οργανωμένες παραλίες, πιο μικρές και γραφικές, αλλά και αρκετά απομονωμένες, για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την ηρεμία. Κάποιες από αυτές βρίσκονται σε κατάφυτα τοπία. Τα καταγάλανα νερά του Παγασητικού και του Αιγαίου, βρέχουν ακτές με χρυσαφένιες αμμουδιές, με βότσαλο ή ψιλό χαλικάκι. Η επιλογή είναι δική μας.

Παραλίες στην πλευρά του Αιγαίου

Καμάρι

Μια όμορφη παραλία με αμμουδιά, που βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό. Ήσυχη και γραφική παραλία, στη ΒΑ μεριά του Πηλίου.

Οβριός 

Απομονωμένη και με λίγο δύσκολη πρόσβαση η παραλία Οβριός, που όμως σε αποζημιώνει με το παραπάνω μόλις φτάσεις. Βρίσκεται μέσα σε πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και προσφέρει απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Αξίζει να κάνουμε μια μικρή πεζοπορία, για να θαυμάσουμε το μικρό φαράγγι με τα τρεχούμενα νερά. Φυσικά θα πρέπει να έχουμε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα, αφού η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Χορευτό 

Μια από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς παραλίες στην πλευρά του Αιγαίου. Μεγάλη παραλία με αμμουδιά, οργανωμένη με όλες τις ανέσεις και πολύ εύκολη πρόσβαση. Βρίσκεται στον ομώνυμο παραλιακό οικισμό, 8 χλμ. κάτω από τη Ζαγορά.

Άγιοι Σαράντα 

Μια όμορφη και οργανωμένη παραλία με εύκολη πρόσβαση, είναι οι Άγιοι Σαράντα. Απέχει μόλις 2 χλμ. από το Χορευτό και ανήκει στις δημοφιλείς παραλίες της περιοχής. Είναι στρωμένη με άμμο και ψιλό βότσαλο.

Άγιος Ιωάννης  

Μεγάλη αμμουδερή παραλία και πολύ δημοφιλής. Οργανωμένη παραλία, με πολλές ανέσεις και μεγάλο αριθμό λουόμενων κάθε καλοκαίρι. Βρίσκεται στον ομώνυμο παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Ιωάννη.

Πλάκα  

Σχετικά οργανωμένη και αρκετά ήσυχη, είναι η παραλία Πλάκα, που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές των Αγίων Σαράντα και του Αγίου Ιωάννη. Είναι στρωμένη με λεπτό χαλικάκι και η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός μικρού μονοπατιού.

Παπά Νερό 

Πολύ γνωστή και δημοφιλής παραλία, στρωμένη με ψιλό βότσαλο. Πρόκειται για μεγάλη παραλία,πολύ όμορφη, οργανωμένη, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο κάθε καλοκαίρι. Βρίσκεται μετά τον παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Ιωάννη και έχει εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ.

Νταμούχαρη   

Μικρή και πολύ γραφική, η παραλία της Νταμούχαρης, βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, κάτω από τα χωριά Τσαγκαράδα και Μούρεσι. Έχει εύκολη πρόσβαση, ενδύκνειται για καταδύσεις και τη γραφικότητά της ,συμπληρώνει το πέτρινο γεφυράκι και ο χείμαρρος στην άκρη της ακτής της.

Φακίστρα   

Μία μικρή παραλία, με άμμο και μικρά βότσαλα που από πολλούς θεωρείται η πιο όμορφη της περιοχής. Βρίσκεται κάτω από την Τσαγκαράδα, 5 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο. Η σχετικά δύσκολη πρόσβαση, μέσω ενός μονοπατιού 200 μ. περίπου, την κάνει σχετικά απομονωμένη και προσφέρει απόλυτη ηρεμία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι αυτό πρέπει να έχουμε φροντίσει για τα απαραίτητα. Τα καταγάλανα νερά και η γραφικότητά της, μας αποζημιώνουν με το παραπάνω για τη μικρή πεζοπορία.

Μυλοπόταμος   

Πολύ όμορφη και πολύ δημοφιλής παραλία του Πηλίου. Είναι στρωμένη με άμμο και ψιλό βότσαλο, ενώ στη μέση βρίσκεται ο χαρακτηριστικός βράχος που τη χωρίζει ουσιαστικά σε δύο παραλίες. Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση, διαθέτει άνετο πάρκινγκ και τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από κόσμο. Είναι σίγουρα η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία του Πηλίου από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Λημνιώνας  

Στρωμένη με άμμο και μικρά βότσαλα, είναι η παραλία του Λημνιώνα, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μυλοπόταμο και την παραλία της Λαμπινούς. Ηπρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη, λόγω του στενού χωματόδρομου, αλλά αυτό την κάνει ελκυστική για όσους προτιμούν την ησυχία.

Λαμπινού  

Πρόκειται για μια πολύ μικρή παραλία με αμμουδιά, που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Η παραλία είναι σχετικά οργανωμένη και έχει εύκολη πρόσβαση.

Καλαμάκι  

Μόλις 2 χλμ. από τον ομώνυμο οικισμό, μέσα σε περιβάλλον άγριας φυσικής ομορφιάς, βρίσκεται η παραλία Καλαμάκι. Στολίδι της παραλίας είναι οι βράχοι που ανάμεσά τους αναβλύζει κρυστάλλινο νερό από πηγή.

Ποτιστικών   

Η παραλία των Ποτιστικών βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό και έχει πολύ εύκολη πρόσβαση. Είναι μεγάλη παραλία, στρωμένη με άμμο και ψιλό βότσαλο. Με μονοπάτι συνδέεται με τη διπλανή παραλία Μελανή.

Μελανή    

Η παραλία Μελανή είναι μια μεγάλη παραλία στρωμένη με άμμο που βρίσκεται στον οικισμό Πανταζαίικα. Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση, ενώ με μονοπάτι, συνδέεται με τη διπλανή παραλία των Ποτιστικών.

Πάλτση (Άγιος Κωνσταντίνος)   

Η μεγάλη και οργανωμένη παραλία Πάλτση βρίσκεται στον οικισμό Μαζαράκη και ”βλέπει” προς τις Σποράδες. Είναι στρωμένη με άμμο και λεπτό χαλικάκι και και η πρόσβαση είναι άνετη, αφού τα αυτοκίνητα φτάνουν μέχρι την παραλία. Στολίδια της παραλίας, αποτελούν οι δύο μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, αλλά και το ποτάμι που κατηφορίζοντας από το βουνό,φτάνει μέχρι την ακτή.

Κατηγιώργης  

Πρόκειται για μικρή αλλά πολύ όμορφη παραλία, με πολύ εύκολη πρόσβαση. Βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό,απέναντι από το νησί της Σκιάθου.

Καστρί  

Η παραλία με άμμο και ψιλό βότσαλο, βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, με εύκολη πρόσβαση, αφού τα αυτοκίνητα φτάνουν ως την ακτή. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί οργανωμένο κάμπινγκ.

Πλατανιάς   

Μια μικρή  αλλά πολύ όμορφη και δημοφιλής, είναι η αμμουδερή παραλία του Πλατανιά. Η παραλία Μικρό είναι μια παραδεισένια και πολυφωτογραφημένη παραλία του οικισμού. Βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό και το καλοκαίρι λειτουργεί εκεί οργανωμένο κάμπινγκ.Ένα πλεονέκτημα της παραλίας του Πλατανιά,είναι τα καθημερινά δρομολόγια που πραγματοποιούνται το καλοκαίρι με καΐκια στο αντικρινό νησί της Σκιάθου

Παραλίες στην πλευρά του Παγασητικού Κόλπου

Κάτω Λεχώνια  

Στον ομώνυμο οικισμό, βρίσκεται η πολύ δημοφιλής και οργανωμένη παραλία. Απέχει μόλις 10 χλμ. από το Βόλο και βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στο Πήλιο. Στην παραλία υπάρχουν επιλογές για καφέ, ποτό και διασκέδαση.

Συκιά  

Στον ομώνυμο οικισμό βρίσκεται η παραλία της Συκιάς. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την ακτή.

Καλά Νερά  

Από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς παραλίες του Παγασητικού. Είναι μεγάλη παραλία, με αμμουδιά και βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες και υπάρχουν πολλές προτάσεις για καφέ, ποτό, φαγητό και διαμονή.

Αμποβός, Λαγούδι, Καλιφτέρη,Ραζή

Οι παραλίες αυτές, είναι οι πιο γνωστές και δημοφιλείς, στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αφήσσου. Η βοτσαλοστρωμένη Άμποβος και η Καλιφτέρη με τη χρυσαφένια αμμουδιά, είναι οργανωμένες παραλίες και βρίσκονται μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Στις δύο αυτές παραλίες, δίνεται η δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Το Λαγούδι είναι βοτσαλωτή παραλία και σχετικά πιο ήσυχη, όπως και η παραλία Ραζή.

Μπούφα  

Η Μπούφα είναι η μεγαλύτερη παραλία του Πηλίου και συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών. Η μεγάλη της αμμουδιά, η πεντακάθαρη θάλασσα και το αρκετό πράσινο στην παραλία είναι τα ”συν” που την κάνουν πολύ δημοφιλή. Βρίσκεται ανάμεσα στα Καλά Νερά και την Άφησσο.

Λεφόκαστρο   

Γραφικότατη και ήσυχη παραλία με αμμουδιά και βοτσαλάκι, μέσα σε πλούσια βλάστηση που σχεδόν ”αγγίζει” τη θάλασσα.

Πράσινη άμμος,  Αφέτκα, Άγιος Γεώργιος  

Πανέμορφες ακρογιαλιές στο νησάκι παλιό Τρίκερι.